Mitől függ, hogy hova kerülsz a Google találati listáján?

March 13, 2018

Ne dőlj hátra, ha a weboldalad első oldalon szerepel a Google találati listáján! A lista ugyanis személyre szabott, nézd meg olyan böngészőben is, amiben nem vagy jóval kisebb valószínűséggel kerestek rá a nevedre!

Szerinted mitől függ, hogy hová kerülsz a keresési listában? Sajnos a Google nem adja ki pontosan ezeket az információkat illetve az algoritmusok is folyamatosan változnak a fejlesztésekkel együtt, így csak iránypontokat tudunk adni, mikre érdemes leginkább odafigyelned.

Ha a keresőszó teljesen, vagy részben megegyezik a domain neveddel, akkor minden bizonnyal elöl leszel a találati listán. (1 pont)

Ha több évre lefoglaltad ezt a nevet, akkor az azt jelenti, hogy hosszabb távra tervezel, és minőségi oldalt szeretnél üzemeltetni. (+1 pont)

A Magyarországon beírt kereséseknél a .hu végződések előnyt élveznek a .com-os társaiknál. (+1 pont)

 

Viszont ugyanez fordítva: ha Belgiumban keresnek olyan terméket, amit te is árulsz, akkor a .hu végződéssel hátrébb kerülsz, mintha .com-mal működnél. (- 1pont :( )

Ha a domain neved jó ideje nem használod, egyértelmű, hogy nehezen fogsz az élre törni vele. (-1 pont)

 

Előnyt élvezel a találati listán, ha a weboldalad aldomainjében, címében és a leírások szövegében használod azokat a kulcsszavakat, ami alapján szeretnéd, hogy rád találjanak. (+3 pont) 
(De figyelem! Ne ess túlzásokba, hisz a túlzott kulcsszó használat már az ellenkezőjét fogja kiváltani!)

Fontos, hogy ne legyen tele nyelvtani és helyesírási hibával, mert ezek rontják a honlapod minőségét. (-1 pont)

A multimédiás tartalom, bármilyen kép és videó, pozitív hatást keltenek a keresésnél, illetve a betöltési sebesség is egy ilyen szempont. (+2 pont)

Minél lassabban töltődik be az oldalad, annál élvezhetetlenebb lesz, így a rangsorolásnál is alacsonyabb eredményre számíts. (-1 pont)